Numele meu este Papuc Florian Constantin, am 22 de ani și sunt din județul Gorj.
Am urmat specializarea de electromecanică în cadrul școlii profesionale „Regele Ferdinand I” și în prezent ocup funcția de Tehnician CNC.
În paralel sunt student în primul an la Facultatea de Mecanică, specializarea TCM la IFR și, de asemenea, sunt înscris la școala de Maiștrii.
Cum a început povestea lui Florian alături de Școala Duală Banat?
Încă din liceu am preferat să abandonez un an la o școală tehnică din Gorj, care nu îmi oferea pregătirea profesională și am ales să mă îndrept spre Timișoara.
Pasiunea mea pentru mașini și unelte cu comandă numerică m-a făcut să caut o școală cu profesori pregătiți, cu un mediu de lucru și cu un minim de utilaje dotate, dar și posibilitatea de a face practică.
Cum ar descrie anii de școală ca elev al învățământului dual?
Anii de școală au fost diferiți față de un liceu normal, în sensul că în primul an am făcut partea teoretică, în cel de-al doilea an am făcut jumătate practică, jumătate teorie, iar în cel de-al treilea an am făcut 80% practică și restul de 20% teorie. Consider că este un mod bun pentru pregătirea cunoștințelor.
Școala Duală Banat m-a susținut cu două burse, una profesională și alta de practică, de la stat. Am putut participa la activități extracuriculare din alte domenii: proiect pentru istorie sau expoziție cu maiștri străini, unde am realizat un cui din fier topit și l-am bătut într-un copac de maiștri ai Timișoarei.
Ce ne poate spune Florian despre practica de care a beneficiat în timpul anilor de școală?
Școala Duală mi-a oferit posibilitatea de a face practică la o multinațională din oraș și la un atelier școlar bine dotat, ceea ce mi-a oferit și un loc de muncă și primele interacțiuni cu piața muncii. Timp de 3 ani, am făcut practică în cadrul Contitech, unde l-am avut ca mentor pe dl. Pețitoiu Viorel.
Care sunt planurile de viitor ale lui Florian?
Îmi doresc ca pe viitor să devin un inginer care are toate cunoștințele necesare în domeniul ingineriei industriale și să îndrum și alți tineri dornici din zona mea spre alte posibilități.
Ce sfaturi le-ar da Florian elevilor care își doresc o meserie în acest domeniu?
Elevii care își doresc să profeseze în acest domeniu trebuie să fie, cred eu, foarte pasionați și deschiși să se adapteze mereu la provocări. Nu am întâlnit, până acum, în cariera mea două zile identice, în care să fac același lucru.